Secondhand – First class

Vi tager ansvar – ikke fordi vi skal, men fordi vi vil.

Man kan sagtens kombinere bæredygtighed, filantropi, kvalitet og økonomi i én og samme forretningsmodel. Det har vi gjort, og resultatet er en stærk, sund og ansvarlig virksomhed, som vi er meget stolte af.

Her kan du læse mere om, hvordan vi i praksis udmønter CSR i vores forretningskoncept gennem: Videresalg, donation og nedbrydning

 

Med venlig hilsen Direktør Lene Lund Hyldager

 

CSR – et grundelement i vores forretning

Corporate Social Responsibility (CSR) kommer i vores forretningskoncept til udtryk gennem hele secondhand-tankegangen og vores fokus på bæredygtighed. Godt nok forhandler vi også nye kontormøbler, men det er køb og salg af brugte kontormøbler, der er vores ubetinget største forretningsområde.

Vi vil være kendt for kvalitet, og derfor forhandler vi også udelukkende kvalitetsmøbler, der er 100% i orden. Vi opkøber typisk meget store partier, eksempelvis fra virksomheder, der er gået konkurs, eller som flytter i nyt domicil med nyt inventar.

Ofte er der tale om totalrydninger af hele kontormiljøer, hvilket vil sige, at vi rydder lokalerne fra gulv til loft og tager alt med os – også inventar, der ikke lever op til vores interne kvalitetskrav.

Det ligger os imidlertid meget på sinde, at håndteringen af hele partiet sker med bæredygtighed for øje. Derfor tænker vi genanvendelse ind i et bredt perspektiv og sorterer og inddeler således de opkøbte møbler i fire kategorier:

1) Salgsbare møbler, der er klar til videresalg efter klargøring

2) Salgsbare møbler med behov for mindre reparationer inden videresalg

3) Møbler til donation – møbler, der er slidte, men som stadig egner sig til brug

4) Møbler, der skal nedbrydes

 

1. Salgsbare møbler - klar til videresalg

Langt hovedparten af de kontormøbler, vi får hjem er af meget høj kvalitet og ser stort set ud som nye – i hvert fald når de har været en tur igennem vores klargørings-afdeling. De er således særdeles egnede til genanvendelse.

Sortimentet tæller en lang række forskellige mærker, herunder også kendte designerbrands som Frits Hansen, Montana og Bondo med flere. Fælles for alle møblerne i denne kategori er, at det er flotte, brugbare kvalitetsmøbler, hvad enten der er tale om hæve/sænke-borde, reoler, ergonomiske kontorstole, receptionsborde, kantinemøbler eller øvrigt inventar.

Møblerne fra denne kategori sælger vi til små og store virksomheder rundt omkring i hele landet.

2. Salgsbare møbler med behov for mindre reparationer

Nogle af de møbler vi får ind har mindre defekter eller skønhedsfejl, der let kan rettes op på. Vores dygtige medarbej- dere i klargøringsafdelingen foretager således løbende småreparationer af kontormøbler og inventar, der med en lille indsats kan blive så gode som nye og dermed kan genanvendes.

Møblerne fra denne kategori sælger vi ligeledes til små og store virksomheder i hele landet.

3. Møbler til donation

Når vi foretager totalrydninger, tager vi som nævnt alt med os. Det betyder også, at vi indimellem får nogle meget slidte møbler med i handlen. Selvom det ydre ser slidt og brugt ud, behøver funktionaliteten imidlertid ikke at fejle noget. Man skal ikke skue hunden på hårene.

At møblerne er for slidte til videresalg, betyder således ikke, at de ikke er egnede til genanvendelse. Møblerne fra denne kategori donerer vi nemlig i stedet til gode formål.

Det kan eksempelvis være skoler, institutioner, idrætsklubber og diverse foreninger, der trænger til nyt inventar, men som ikke har midlerne til det. Steder, hvor møblerne gør en forskel og bringer glæde.

Alle har mulighed for at blive skrevet op på vores donationsliste og således komme i betragtning, når vi har relevante emner på lager. Eneste krav fra vores side er, at modtagerne skal være non-profit institutioner og foreninger mm.

Generelt har vi rigtig mange donationer på årsbasis. Vores grundindstilling er nemlig:

Jo flere ikke-salgsbare møbler vi kan donere til gode formål, desto mindre skal vi sende til nedbrydning.

Du tilmelder din organisation via formularen på vores:

Tilmeldingsside

4. Møbler til nedbrydning

Det kan naturligvis stå så skidt til med et møbel, at det hverken er egnet til videresalg eller til donation. Her er der kun én vej tilbage – og det er genbrugspladsen.

Også her følger vi opgaven til dørs med miljøet for øje. Vi nedbryder frasorterede kontormøbler og kildesorterer alle dele, så de ender på rette sted. Alle materialer, der er egnede til genanvendelse, bliver således sorteret og leveret i rette kategori under sorterbar affald, inden resten ryger til forbrændingen.

Vi sørger altid for at indhente dokumentation for vores affaldshåndtering, så vi til hver en tid kan dokumentere, hvor stor en del af vores affald, der genanvendes og hvor stor en del, der sendes til forbrænding. Vi har med andre ord skarp fokus på processen, så vi sikrer os, at vores affald nedbrydes så miljørigtigt som overhovedet muligt.